fbpx

Onze sprekers

Ellen Devroe

Presentatie:  Hoe meer rust vinden in het plannen van maaltijden?

Ellen, is mama van 3 kids en diëtiste. Naast een druk gezin runt ze samen met haar man een groepspraktijk. Plannen en gezonde maaltijden op tafel krijgen is ook voor hen een uitdaging. Onder het moto gezond eten hoeft niet altijd veel werk te zijn, probeert ze vooral mee te denken met haar cliënten naar haalbare oplossingen.

Dr. Sylvie Gordts

Presentatie: Het belang van leefstijl voor en tijdens de zwangerschap voor moeder en kind (LIVE)

Dr. Sylvie Gordts studeerde af aan de KU Leuven als gynaecoloog.

In 2003 vervoegde ze het team van LIFE (Leuven Institute for Fertility and Embryology).

Ze heeft zich gespecialiseerd in: vruchtbaarheidsbehandelingen zoals hormonale stimulaties, inseminaties, IVF, ICSI en PGT, gebruik van donormateriaal, endometriose behandelingen en hysteroscopische en laparoscopische operaties.

Sinds 2018 is Dr. Gordts diensthoofd van het fertiliteitscentrum LIFE in het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart te Leuven.

Shauni Guns

Presentatie: Hoe intimiteit en seksualiteit opnieuw naar de voorgrond van jullie relatie te brengen.

Shauni Guns, is een gekwalificeerde relatietherapeut, seksuoloog en single coach. Ze werkt dagelijks met koppels om hun intimiteit en seksualiteit opnieuw naar de voorgrond van hun relatie te brengen d.m.v. koppeltherapie in combinatie met individuele- en partneropdrachten.

Julie Heesterbeek

Presentatie: Hormoonverstoorders 101

Julie is verpleegkundige, orthomoleculair therapeut en holistisch health coach gespecialiseerd in vrouwelijke hormonen. Ze helpt vrouwen op een natuurlijke manier komaf maken met hormonale klachten tijdens hun menstruatie of cyclus. Daarnaast begeleidt ze vrouwen om op een natuurlijke manier (anti)conceptie in handen te nemen.

Boukje Hoekstra

Presentatie: Hoe werkt de menstruele cyclus en hoe ziet echomonitoring bij pcos eruit

Boukje werkt al ruim 13 jaar met veel plezier als fertiliteits&ivf echoscopist en fertiliteitsbegeleider in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Ze werken vanaf 3 locaties: Alphen aan den Rijn, Leiderdorp en Leiden. Ook in de reguliere geneeskunde adviseren zij hun patiënten natuurlijk een gezonde leefstijl. Boukje heeft zich kunnen en mogen specialiseren in voeding en leefstijl. Voor haar was dit altijd een ontbrekend stukje in het fertiliteitstraject.

Dr. Lisbeth Jochems

Presentatie: Een preconceptioneel consult? Wat en waarom? (LIVE)

Dr Lisbeth Jochems studeerde af als gynaecoloog in 2006 waarna ze zich naast verloskunde, toelegde op fertiliteitsproblematiek. 

Na de overstap naar UZA focuste Dr. Jochems zich op het preconceptionele luik. Op haar het preconceptionele spreekuur ontvangt ze koppels met kinderwens. Samen wordt er een op maat uitgewerkt plan opgesteld waaronder ook levensstijladviezen opgenomen worden. Op die manier worden koppels begeleid naar een zo gezond mogelijke zwangerschap, ook indien er sprake is van onderliggende medische problematiek.

Sarah Noelmans

Presentatie: Je voeding aanpassen om jouw kansen op een natuurlijke zwangerschap te vergroten. Hoe doe je dat?

Sarah specialiseerde zich in tot PCOS Coach en lanceerde in 2019 PCOS De Baas, hèt online coaching programma voor vrouwen met PCOS die zich fysiek en mentaal goed in hun vel willen voelen. Ze begeleidde ondertussen al meer dan 200 vrouwen met en zonder kinderwens. Recent studeerde Sarah af als Lifecoach en kan daardoor tot op het diepste niveau vrouwen helpen om hun droomleven te gaan leven. Of het nu gaat over gewichtsverlies, kinderwens of meer zelfvertrouwen.

Dr. Millie Nwoye

Presentatie: The ABC’s of PCO(S) blood tests. How to make sense of it all (LIVE – Engels)

Dr. Milie is een Amerikaans en Belgisch gecertifieerd verloskundige en gyneacoloog. Ze behaalde haar medisch diploma aan de Northwestern University Medical School in Chicago. Haar opleiding tot verloskundige en gynaecoloog ronde ze af aan het Boston Medical Center in Massachusetts. Vervolgens specialiseerde Dr Nwoye zich in fertiliteit en reproductieve endocrinologie aan het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde, UZ Brussel.

Mieke Ruysch

Presentatie: Hoe je voor een betere slaapkwaliteit kan zorgen en zo jouw vruchtbaarheid kan vergroten.

Mieke Ruysch is gepassioneerd door het begrip energie, in brede en enge zin van het woord. Ze is een ontzettend sterke inspirator. 

Daarnaast is Mieke de oprichter van de Energie Balans Academie.

Fantina Van Berendoncks

Workshop: Pilates om jou te helpen ontspannen.

Fantina is een gecertificeerde Pilates instructrice en is dol op wandelen, mindfulness en ‘journaling’. Dat helpt haar om de beste versie van zichzelf te zijn, mentaal en fysiek. Doorheen de jaren leerde ze dat je niet per se veel plaats of magische tools nodig hebt om je beste zelf te worden. Dat wil Fantina ook doorgeven aan haar klanten, aan de hand van leuke workouts en simpele selfcare tools.

Zo ontstond FantiFlow, om vrouwen te inspireren, motiveren en leren hun lichaam te bewegen zonder het mentale aspect te negeren. Haar doel: jou helpen meer JOY in het leven te krijgen dankzij beweging en simpele selfcare gewoontes.

Ineke Van Nieuwenhoven

Workshop: Hoe help je je eierstokken? Met deze (yoga)oefeningen!

Ineke Van Nieuwenhove is één van de weinige docenten in de Benelux die gecertificeerd Hormoonyoga Teacher is, en de enige die ook een opleiding tot hormooncoach volgde. Dit maakt haar al zes jaar lang dé expert als het gaat om natuurlijke oplossingen voor hormonale problemen bij vrouwen van alle leeftijden.

Bovendien is zij bijzonder gepassioneerd en maakte ze het tot haar persoonlijke missie om alle vrouwen te helpen naar een leven van optimale hormonale balans, via Hormoonyoga workshops en haar online cursus.

Rebecca Verhofstede

Presentatie: Hoe vind je jouw meest vruchtbare dagen?

Rebecca is vroedvrouw  en Fertility Awareness Educator. Vanuit haar passie en bewondering voor het vrouwelijk lichaam en de menstruele cyclus, richtte Rebecca in 2019 Vrouw & Vruchtbaarheid op. Met haar persoonlijke ervaring om moeilijk zwanger te worden en haar achtergrond als vroedvrouw en onderzoekster, wil Rebecca mannen, vrouwen én kinderen meer en tijdig bewust maken van hun eigen lichaam en vruchtbaarheid.

Heidi Melotte

Presentatie:  Hoe inzicht in stress jouw kracht wordt.

Heidi studeerde af als kinderpsychologe aan de KULeuven en volgde verschillende therapie opleidingen, waardoor ze een erkend psychotherapeut is.Ze is de bezielster en drijvende kracht achter Toccata, een praktijk voor ontwikkelingsgerichte therapie.

Heidi heeft jaren ervaring opgedaan in het therapeutisch werken met kinderen en hun ouders. Door haar specialisaties (babytherapie en gehechtheid) richt zij zich vooral op de prille interacties in de ouder-kind relatie. Naast Toccata geeft ze les in de opleiding vroedkunde aan de UCLL in Genk.